October 19, 2013

The long holiday

Cuti raya baru-baru nih anak2 & bapaknya cuti seminggu. But we were home most of the time.
Hubby is busy with his class assignment & office work. Apa lagi nak buat? Duduk aje la kat rumah diam2:)

Budak-budak boleh tahan gak la tensen as most of their good friends were away on vacation.  So, buat la aktiviti sendiri. Hari-hari buat concert & nyanyi guna microfon stand buat dari sword. Punya la bosan diorang nih sampai si Faris sanggup join I menjahit. Anak dara nih pulak, this week asik nak main makeup aje. Dah la mak dia ada barang makeup serba satu aje. Hahaha! Itu pun beli sebab balik raya kat mesia ari tu.


Bila tak pegi mana-mana semua orang lapar aje manjang. Dari pagi sampai malam, dapur on 24/7. Since I can't drive, suka ke tidak, kena la masak jugak.

We had a makan-makan session with our friends the night before raya. Sadly, the raya day itself was an uneventful one since all the other msians in the compound had to work.

On Thursday, we promised the kids that we will take them for a movie. Jauh di seberang lautan kat kampung Cik Yong. There's no theater in Saudi:) Normally the journey is around 2hours, tapi sebab saudi cuti panjang, ramai la plak orang. Bila dah lama dalam kereta, mula la budak2 bising:) But they were happy once we got the tickets.




The ticket costs 30 riyal per pax, a lil pricey. So hubby aje la pegi dgn anak2, while I go window shopping. Tak shopping sebab next week nak ikut hubby pi conference. We rarely tag along with him as more often than not, the timing was just not right. Yang nih pun sama sebenarnya. Dah beli ticket & all, sekali sekolah tukar test date. Nasib la labu, terpaksa la resit for it another day.

The kids are still on Eid holiday this week while hubby is not. For the next few days, maraton kemas barang sambil paksa anak2 belajar for their test. Wish me luck:) Semoga mak nya tak tukar jadik tiger mom for the rest of the week.

6 comments:

  1. salam kenal tuan rumah...saya follow sini

    ReplyDelete
  2. kami pun tak ke mana2 cuti raya haji. jln dlm oman saja ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah mala... cuti pun kejap aje:)

      Delete
  3. Madre dtg tengok wayang kami takde pulak kat sini time tu.
    tapi next time insyaAllah kita boleh jumpa..

    ReplyDelete