November 10, 2013

Kids do the darndest thing:)

Balik dari holiday ingat nak update pasal our short getaway. Malangnya, test week dah mula. So we had to concentrate on the revision while doing mountains of laundry. Faris didn't have much problem with his studies. On the other hand, doing revision with Alya has been quite a challenge.

Paling mencabar sekali bila belajar french dengan dia. Kita sebut dia kata salah. Memang pun sebab mak dia tak pandai langsung cakap french. Kalau abang dia ajar dia naik angin. Dia cepat bosan pun yer jugak...hehehe!

Test grade satu aje pun. Bukan nak pressure dia sebenarnya. Cuma nak dia paham basic skills utk subjek yg dia dah belajar. Tapi tengoklah nih... kita test dia, dia test kita balik. Siap pakai correction pen macam cikgu2 kata dia.Yang color pink tuh dia lah yang tulis nak test mak dia plak:)


6 comments:

  1. hahaha kat rumah ni sorang ambik spanish, sorang ambik french, sorang ambk arabic ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya allah lagi susah...hahaha! kalau saya mcm tuh tak tau la mcm mana nak tolong buat revision:)

      Delete
  2. hahaha... Yong si adik kakaknya yang mengajar
    Emak sebut bahasa jawa bolehla.. Cakap France mahu jadi jawance

    ps: Grade one dah start Spelling Test kan every week?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la si adik nak dengar kakak dia mengajar...
      yang nih, dia tak layan...hahaha!

      spelling test english ada every week. french sekali sekala aje:)

      Delete
  3. Hahaha! sure mak yang stress. anak relax je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. RV, betul, betul, betul! Dia relax aje.
      Mak dia sgt la stressss!!!

      Delete